معرفی رشته حسابداری و بررسی بازار کار آن

آشنایی با رشته حسابداری

به طور کلی یکی از مهم‌ترین عوامل موثر در موفقیت هر فرد، انتخاب درست رشته‌ی تحصیلی و علاقه‌ی او به آن رشته است. براین اساس لازم است هر فرد نسبت به رشته‌ی موردعلاقه‌ی خود شناخت کافی داشته باشد. یکی از رشته‌های تحصیلی که این روزها موردتوجه بسیاری از دانش‌آموزان قرار گرفته است، رشته حسابداری است. این رشته از بازار کار خوبی برخوردار است و متقاضیان زیادی دارد. در واقع با توجه به این‌که از هر سه گروه نظری علوم انسانی، علوم تجربی و ریاضی می‌توانند رشته حسابداری را انتخاب کنند، نسبت به رشته‌های دیگر متقاضیان بیشتری دارد. دانش‌آموزان دوره فنی رشته حسابداری نیز برای ادامه تحصیل در دانشگاه، مجاز به انتخاب این رشته هستند.

بر همین اساس، با توجه به طرفداران این رشته پردرآمد، در این مقاله تصمیم گرفتیم به معرفی رشته حسابداری و گرایش‌های آن بپردازیم. در ادامه نیز درمورد بازار کار و درصد استخدامی این رشته صحبت می‌کنیم. به شما پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.  

رشته حسابداری

حسابداری در لغت به معنی محاسبه و ارزیابی حساب است. علم حسابداری نیز عبارت است از فرایند اندازه‌گیری، ثبت و گزارش اطلاعات اقتصادی که توسط افراد متخصص در این حوزه انجام می‌شود. ازاین‌رو می‌توان گفت برخلاف گذشته که مفهوم دفتردار همان حسابدار تلقی می‌شده است، این دو با يکديگر فرق دارند. در واقع دفترداری بخشی از فرایند حسابداری محسوب می‌شود. رشته حسابداری، یکی از رشته‌های تحصیلی آموزش عالی است و جز پردرآمدترین رشته‌های دانشگاهی به شمار می‌آید. در حسابداری، اطلاعات مالی، ثبت و تجزیه تحلیل می‌شوند و در نهایت در اختیار مدیران سازمان یا شرکت موردنظر قرار می‌گیرند تا جهت تصمیم‌گیری درست از نتایج آن استفاده کنند. به طور کلی حسابداری شامل یه روند مرحله‌ای است که هر فرد به عنوان حسابدار، باید نسبت به مهارت‌های آن شناخت کافی داشته باشد. در گذشته معتقد بودند که علم حسابداری، یک حرفه تجربی است که به صورت عملی و تجربی می‌توان آن‌را فراگرفت. در صورتی که امروزه این رشته به صورت مدرن درآمده است و فراگیری آن تنها از طریق تجربی امکان‌پذیر نیست. از این‌رو نیازمند تحصیلات دانشگاهی می‌باشد. جهت تحصیل دانشگاهی در این رشته، امکان انتخاب آن از گروه‌های مختلف آموزشی وجود دارد. بنابراین رشته حسابداری به عنوان یک رشته شناور معرفی می‌شود.

 

معرفی دروس مهم و تخصصی رشته حسابداری

رشته حسابداری علاوه بر این‌که با اعداد و ارقام و مسائل مالی سروکار دارد، نیازمند تجزیه و تحلیل و گزارش اطلاعات نیز می‌باشد. بر این اساس در لیست دروس این رشته، علاوه بر مباحثی مانند ریاضیات پایه، روش تحقیق و آمار کاربردی، دروسی مانند جامعه‌شناسی، روانشناسی عمومی و روش تحقیق به چشم می‌خورد. برخی از دروس تخصصی رشته حسابداری نیز شامل موارد زیر می‌باشند:

  • اصول حسابداری
  • حسابداری پیشرفته
  • حسابداری میانه
  • حسابداری صنعتی
  • حسابرسی
  • اصول تنظیم و کنترل بودجه
  • حسابداری مالیاتی
  • مدیریت مالی
  • متون حسابداری
  • مباحث جاری حسابداری
برای خرید و مشاهده لیست کامل بهترین کتاب های ارشد حسابداری میتوانید از بخش فروشگاه سایت آوا کتاب دیدن فرمائید.

گرایش های رشته حسابداری

رشته حسابداری در مقطع کارشناسی، گرایش خاصی ندارد اما اگر فردی بخواهد این رشته را تا مقطع ارشد یا دکترا ادامه دهد، می‌تواند بر حسب علاقه‌ی خود، گرایش موردنظر خود را انتخاب کند. نمونه‌ای از گرایش ‌های این رشته در مقطع ارشد و دکترا به صورت زیر است. ● حسابداری: یکی از رشته‌های پرطرفدار در مقطع ارشد است که هدف آن بررسی امور مالی و اقتصادی شرکت می‌باشد. هدف حسابدار در این رشته، جمع‌آوری اطلاعات و ارائه گزارش‌های مالی است. ● حسابرسی: هدف این رشته بررسی حساب‌های حسابداران و نظارت بر کار آن‌ها است. می‌توان گفت در شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف اقدام به جذب حسابرسان می‌کنند تا نسبت به صحت اطلاعات و حساب‌های مالی حسابداران اطمینان حاصل کنند. ● حسابداری مدیریت: افرادی که در این حوزه تحصیل می‌کنند، عموما پس از پایان تحصیلات خود می‌توانند به عنوان عضو هیئت مدیره یا مدیرعامل یک شرکت، در کنار مدیران ارشد، با آن‌ها همفکری کنند. در واقع هدف این رشته افزایش توانمندی مدیران مالی در تصمیم‌گیری است.

بازار کار رشته حسابداری

شغل حسابداری از مهم‌ترین مشاغلی است که همه‌ی موسسات و شرکت‌ها در صنایع مختلف به آن نیاز دارند. شرکت‌ها و کارخانه‌های مختلف با توجه به مشکلات مالی که دارند، نیازمند حسابدار هستند تا بتوانند از امور مالی و روند کسب‌وکار خود، اطلاع کسب کنند. با توجه به مطلب فوق، رشته حسابداری همچنان نسبت به رشته‌های دیگر، از بازار کار خوبی برخوردار است. افراد فارغ‌التحصیل در این رشته می‌توانند بر حسب علاقه‌مندی خود جذب بازار کار شوند. به عنوان مثال دانشجویان می‌توانند پس از پایان یافتن تحصیلات خود در شاخه‌های مختلف حسابداری مالیاتی، حسابداری صنعتی، حسابداری بیمه، حسابداری بانکی و … اقدام به کار کنند. حسابداری بیمه به طور کلی مربوط به شرکت‌ها و موسسات مختلف بیمه می‌شود. حسابداری بانکی نیز جهت فعالیت در شعبه‌های مختلف بانک و عملیات بانکی مناسب است. فارغ‌التحصیلان همچنین می‌توانند در شاخه حسابرسی، جهت نظارت و تجزیه و تحلیل عملکرد حسابداران در شرکت‌های مختلف مشغول به کار شوند.

استخدام رشته حسابداری

همان‌طور که گفته شد، رشته حسابداری بازار کار خوبی دارد و دانشجویان این رشته، پس‌از پایان یافتن تحصیلات خود در آینده بیکار نمی‌مانند. برای این رشته در شاخه‌های مختلف، فرصت‌های شغلی زیادی وجود دارد. در واقع می‌توان گفت از شرکت‌های کوچک خصوصی گرفته تا سازمان‌های بزرگ دولتی، امکان استخدام فارغ‌التحصیلان رشته حسابداری وجود دارد. حسابداران می‌توانند با توجه به گرایش و علاقه‌ی خود در انواع مختلف کارخانه‌های صنعتی، ادارات، موسسات دولتی و خصوصی، شرکت‌های تولیدی، بیمه و بانک‌ها در عناوین شغلی مختلف مشغول به کار شوند. به عنوان مثال فرد با مدرک کارشناسی حسابداری می‌تواند به عنوان حسابدار، حسابدار مالی، حسابدار فروش و انبار در شرکت‌های مختلف خصوصی استخدام شود و یا با مطالعه بهترین کتاب های استخدامی حسابداری در آزمون های استخدامی سازمان ها شرکت کرده و استخدام شود. با داشتن مدرک حسابداری در مدارج بالاتر مانند ارشد و دکترا نیز می‌توان به عنوان حسابدار ارشد، مدیر مالی، رئیس حسابداری، معاون امور مالی و اداری، سرپرست حسابرسی و مدیر حسابرسی داخلی به استخدام شرکت‌های مختلف درآمد. برای خرید کتاب استخدامی حسابداری خوب نیز از بخش فروشگاه آنلاین آوا کتاب میتوانید استفاده نمایید.

سخن نهایی درباره رشته حسابداری

حسابداری یکی از رشته‌هایی است که با توجه به تقاضای شرکت‌ها و موسسات مختلف، از بازار کار خوبی برخوردار است. این رشته همچنین، محبوبیت بالایی در بین دانش‌آموزان دارد. از مزیت‌های این رشته این است که از شاخه‌های مختلف انسانی، تجربی و ریاضی امکان ادامه دادن آن وجود دارد. با توجه به این‌که رشته حسابداری این روزها طرفداران زیادی دارد، تصمیم گرفتیم در این مطلب به معرفی این رشته و بازار کار آن بپردازیم. همان‌طور که گفته شد حسابداری از مشاغلی است که همه‌ی شرکت‌ها و سازمان‌ها برای بررسی امور مالی خود به یک حسابدار نیاز دارند. بنابراین می‌توان گفت یک دانشجوی رشته حسابداری اگر بتواند با رتبه بالا تحصیلات خود را به پایان برساند، امکان استخدام او در شرکت‌ها و موسسات مختلف وجود دارد.

  تهیه شده توسط فروشگاه آوا کتاب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا