کتاب وصیت نامه امام خمینی
وصیت نامه سیاسی ـ الهی حضرت امام خمینی (ره)»، یکی از نوشتههای کلیدی در شناخت اندیشههای سیاسی انقلاب اسلامی و امام خمینی(ره) است. در آغاز این کتاب میخوانیم: «امام خمینی نگارش وصیتنامۀ سیاسی ـ الهی خویش را – که در حقیقت پیام جاوید ایشان و خلاصۀ همه وصایا و پیامهای زندگی پر برکتشان میباشد – در تاریخ ۲۶ /۱۱/۱۳۶۱ به پایان رسانده و نسخهای از آن را طی پیامی به تاریخ ۲۲/۴/۱۳۶۲ – که به مناسبت افتتاح اولین دوره مجلس خبرگان صادر فرمودند – به صورت لاک و مُهر شده نزد خبرگان اولین دورۀ مجلس خبرگان رهبری به امانت سپردند. امام خمینی در سالهای بعد، وصیتنامهاش را مورد بازبینی قرار داده و با انجام تغییراتی در آن، دو نسخه از متن اصلاحی را که بر روی پاکتهای آنها به خطّ ایشان نوشته شده است: «متن وصیتنامۀ سیاسی – الهی اینجانب جهت نگهداری در مجلس خبرگان و آستان قدس رضوی» برای تحویل به مراکز مذکور به نمایندگان خویش سپردند.
بخشی از کتاب:
هر انسانی در طول زندگی خود، تجربه های زیادی دارد و درس های زیادی گرفته است. حالا اگر این انسان رهبر یک جامعه باشد، قطعا برای افراد جامعه مانند یک پدر است و نصایح او هم مانند یک پدر دلسوز به فرزندانش می باشد. پدری که با تمام وجود و خرد، از روی مهربانی و خیر خواهی فرزندان خود را نصیحت میکند و برای آنها آرزوهای خوبی دارد. امام هم مانند پدری بودند که به دنبال هدایت جامعه اسلامی به سمت سعادت و خوشبختی است. ایشان دوست داشتند برای ما _افراد کشوری که آن را از ظلم و ستم شاه منفور نجات دادند_ اتفاق های خوبی رخ دهند و ما هم به سمت پیشرفت و ترقی حرکت کنیم. ایشان با تنظیم وصیت نامه سیاسی_الهی خویش مسیر این راه را به ما نشان میدهند.
اصلی ترین مؤلفه وصیت نامه ایشان، همبستگی مردم با هم در راستای اهداف انقلاب اسلامی است. ایشان تاکید میکنند که مردم حتما با هم و در کنار هم باشند که هیچ متجاوزی حتی خیال اینکه به ما نزدیک شود را هم نکند. یکی دیگر از نصحیت های ایشان به رجال سیاسی، قضات است همان طور که ایشان می فرمایند: «از مهمات امور، مسئله قضاوت است که سر و کار آن با جان و مال و ناموس مردم است.
لینک ها و صفحات مرتبط
• سوالات PDF استخدامی وصیت نامه امام خمینی